top of page

Celebrando el Día de la Mujer Científica

Els alumnes de Ciències del Món Contemporani de 1r Bat. A vam contactar amb la científica Anna San Gabriel, de Reus, que actualment es troba investigant al Japó. L’endemà passat, els alumnes de 1r Bat. B van fer el mateix.

Com no, totes dues xerrades van girar entorn de les recerques d’Anna San Gabriel, que se centren en qüestions de gustos, sabors, i la relació que mantenen amb el menjar. Perquè la xerrada guanyés dimensió, la videoconferència es va convertir en una classe oberta, on fins i tot els alumnes van poder dur a terme una pràctica sobre la percepció de sabors a través del gust i l’olfacte.

L’experiència convida a ser repetida, i ja ens agradaria que aquests contactes es produïssin de forma més continuada. De moment, les conferències han servit per a posar en relleu el treball que les nostres científiques realitzen a l’estranger -sense tot just publicitat- i, segur, com a estímul als nostres alumnes. Segur que a partir d’ara més d’un comença a valorar que, en fi, el Japó ja no està tan lluny…

Los alumnos de Ciencias del Mundo Contemporáneo de 1º Bachillerato A han contactado con la científica Ana San Gabriel, natural de Reus, que actualmente se encuentra investigando en Japón. Dos días después, los alumnos de 1º Bachillerato B también pudieron disfrutar de la charla con la investigadora. Ambas charlas giraron en torno a las investigaciones de Ana San Gabriel, que se centran en cuestiones de gustos, sabores, y la relación que mantienen con la comida. Para que la charla ganara dimensión, la videoconferencia se convirtió en una clase abierta, donde incluso los alumnos pudieron llevar a cabo una práctica sobre la percepción de sabores a través del gusto y el olfato. La experiencia ha sido muy satisfactoria y seguramente repetida. Nos gustaría que estos contactos se produjeran de forma más continuada. De momento, las conferencias han servido para poner de relieve el trabajo que nuestras científicas realizan en el extranjero -sin apenas publicidad- y, seguro, como estímulo a nuestros alumnos. Seguro que a partir de ahora más de uno empieza a valorar que, en fin, Japón ya no está tan lejos ...

https://agora.xtec.cat/inscanvilumara/general/una-setmana-de-videoconferencies-per-a-celebrar-el-dia-de-la-dona-cientifica-i/

Featured Posts
¡SÍGUENOS!
 
 

 

 

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Youtube
  • LinkedIn
bottom of page